Gabriello en zijn succes in Nederland

Geplaatst door Ray op zondag 2 december 2012 in muziek, Tips

Uit Nederland afkomstige en vooral ‘serieuzere’ Nederlandstalige artiesten worden in Vlaanderen altijd al op handen gedragen. Dat gold jaren geleden al voor zangers als Rob de Nijs en Benny Neyman en zo zijn er in de loop der jaren velen bij gekomen.

Echter een Vlaamse zanger die in eigen land nog geen algemene bekendheid geniet en toch in Nederland al volop succes heeft, dat mag je een bijzonderheid noemen. Die vlieger gaat wel op voor Gabriello. Hij heeft in korte tijd in Nederland een aantal successen gescoord en doet dat nu opnieuw met zijn single “Waterkant.”

Gabriello koos er vanwege de sfeer voor om dit nummer in Dublin op te nemen. Daarvoor werd in Ierland overigens ook de basis gelegd door componist en tweevoudig Eurovisie winnaar Johnny Logan. De tekst is geschreven door Bart Herman. Opnemen in Dublin betekende ook meteen een mooie gelegenheid om er een sfeervolle en toch hedendaagse videoclip bij te maken, die zowel in de studio als in en rond Dublin is geschoten.

Gabriello is heel erg in zijn nopjes met “Waterkant” die deze week op nummer 71 is binnengekomen in de landelijke Single Top 100 en op nummer 15 van de Oranje Top 30. De Nederlandstalige hitlijst van TV Oranje en Radio Oranje Nationaal.


“Dat ik als Belg groot succes heb in Nederland dat had ik echt nooit verwacht, een droom komt uit! Het is nu al de derde single achter elkaar die de hitlijsten heeft weten te halen.” Bovendien gaan we in april 2013 een groot concert geven in Holland. Zo vertelt de Vlaamse zanger.

“Het is inderdaad opmerkelijk dat het succes in Nederland is begonnen. Dat is in mijn vaderland echter niet onopmerkelijk gebleven. Steeds meer radiozenders in Vlaanderen draaien nu ook mijn muziek. Het is heel speciaal je eigen nummer op de radio te horen” Zo vervolgt Gabriello zijn verhaal. “En Nederland? Tja ik blijf natuurlijk een Vlaming maar ik heb de Hollanders in mijn hart gesloten.”

Klik HIER om Waterkant van Gabriello te downloaden.

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records klik HIER voor meer info.

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar oranjemuziek.nl te gaan en het laatste shownieuws en tv-nieuwsbeelden te bekijken.

Lees ook:

 • test
 • Programma gemist? Danni Lowinski woensdag 20 maart 2013
 • Programma gemist? GTST woensdag 20 maart 2013
 • Programma gemist? RTL Boulevard woensdag 20 maart 2013
 • Vind je dit een leuk bericht? Deel het dan op Facebook, Hyves of Twitter.

  Klik hier om naar de hoofdpagina te gaan.
   
   

  Laat een reactie achter